Potatisgratäng med bacon

Serverar: 4 portioner

Gratängen med potatis och bacon innehåller också tomater och färsk paprika.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst , lätt tinad , skivad potatis , ca 400 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk skalade tomater , ca 400 g
  • 1 grön paprika
  • 1 pkt bacon
  • Rosmarin
  • Lite tomatspad från burken
  • Instruktioner

    1. Bred ut potatisskivorna i en smord eldfast form.
    2. Salta, peppra och strö på hälften av osten.
    3. Dela tomaterna. Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg tomater och paprika ovanpå potatisen tillsammans med lätt vridna baconskivor.
    4. Smula lite rosmarin i handflatan och strö över jämte resten av osten.
    5. Häll på lite av tomatspadet från burken och sätt in formen i ugnen, 200-225 grader.
    6. Grädda tills potatisen känns helt färdig och baconskivorna krullat sig och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben