Potatisgratäng med chilifärs

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Lite extra gott mitt i veckan.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk margarin
  • peppar
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ½ dl Skånemejeriers crème fraiche chili och paprika
  • 1 ½ dl lätt crème fraiche
  • 8 - 10 st skivade potatisar (gärna mjölig sort)
  • 3 dl mellangrädde
  • riven ost
  • Instruktioner

    Värm upp ugnen till 200 grader. Bryn köttfärsen i margarinet tills alltsammans har fått färg. Krydda med salt, peppar och chilipulver och blanda väl. Blanda i all crème fraiche och låt det koka några minuter på svag värme. Lägg hälften av den tunnskivade potatisen i en ugnssäkerform och häll på färsen. Lägg på resterande potatisskivor på färsen och häll på grädden. In i ugnen i ca 30 min eller tills potatisen är mjuk. Ta ut gratängen och strö över osten och in igen i 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben