Potatisgratäng med feta och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här är den enda potatisgratäng jag gör nu för tiden. Men kan ibland utesluta spenat. Den blir lika bra ändå. Jag tycker om när gratängen är lite krämig och brukar alltid tillsätta något mer vätska.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 250 g förvälld bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Grovhacka spenaten. Skala och hacka vitlöken.
    3. Blanda spenat, potatis, vitlök och smulad fetaost, salt och peppar i en smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. servera med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    popik 2 mars 2009

    Jag brukar göra samma fast utan fetaost, den är underbar. Men nästa gång ska jag prova med fetaost.

    TinaY 4 mars 2009

    Ja prova gärna med fetaost. Det är riktigt gott. =)

    Anne-Cathrine 7 mars 2009

    smarrigt!!!

    anmawa 20 mars 2009

    Verkligen god potatisgratäng. Kommer garanterat att laga den igen. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben