Potatisgratäng med fetaostsås
En annorlunda potatisgratäng, lite omväxling till den vanliga.
Passar till såväl en buffé och till en god köttbit.
Ingredienser
8-10 normalstora potatisar
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl créme fraiche
300 g fetaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g hackade valnötter
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Smörj en eldfast form.
Skala och skiva potatisen tunt.
Strimla purjolöken, skala och finhacka vitlök.
Hetta upp olja. Fräs purjolök och vitlök mjukt och blank.
Varva potatis, purjolök och vitlök i formen.
- Koka upp créme fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten, rör om tills osten smält helt. Krydda med salt och peppar. Häll ostsåsen över potatisen och strö valnötterna ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter. Känn med sticka att potatisen är klar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Trots att jag hade inne gratängen i ugnen i 1 timma så var den fortfarande hård. Det blev även lite torrt med bara creme fraiche och fetaost, det la sig mest på toppen! Nästa gång ska jag blanda creme fraiche, fetaost och grädde. Valnötterna gjorde susen, det blev väldigt gott!!