Serverar: 8-10 portioner
En ljuvlid gratäng som serveras allt i ett. Har aldrig haft missnöjda matgäster med denna rätt. För dem som vill gå ner i vikt, ät den ej för ofta. Mmmmm.....
Skala potatis o lök, skiva i matberedare. Vara potatis, lök o vitlök i en större gratängform. Krydda med salt vitlökspeppr och svartpeppar, blanda runt allt i gratängformen. Spill över grädden. Grädda i 175-200 grader i ca 60-75 minuter. Medans potatisen är i ugnen så.... Skär bort de mesta av fettet på filen och skär filen i cm tjocka skivor. Banka ut skivorna så de blir tunnare och vidare. Vänd dem i grillkrydda och bryn i matfettet. När du brynt färdig all file lägg den på ett fat. Spara restfettet i pannan o fyll på med fraichen o vispa i färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen, ta ut den o lägg på filebitarna. Täck med såsen o in i ugnen igen i ca 25-30 min.
Fantastiskt gott!!!
Otroligt gott och behändigt, det börjar bli mer och mer att man välkomnar rätter som är allt i ett. Tack från Dolores.
Jättegott och väldigt smidigt......perfekt när det kommer gäster.
Jättegod och busenkel, jag bytte ut vitlöksosten till gräslöksost .
Detta var SÅ gott och SÅ enkelt!
En enkel och god gratäng som jag kommer att göra fler gånger MVH kfors
Det här var ju hur gott som helst! Och så enkelt! :) 5 poäng!
Mumsigt! Ska göra det en gång till nu på morsdag och bjuda mina föräldrar.