Potatisgratäng med kantareller

Serverar: 10-12 portioner

Svampen och kalvfonden ger gratängen en mustig och fantastiskt god smak!

Ingredienser

  • 250 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 kg potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 kvistar timjan
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa svampen och stek den i smör tills den blivit lätt krispig, ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hacka timjanen.
    3. Koka upp grädde och mjölk i en gryta. Lägg i potatisen, låt sjuda i gräddmjölken ca 5 minuter under omrörning. Rör i timjan och fond. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll potatisen i en ugnssäker form och blanda i kantarellerna. Gratinera mitt i ugnen i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben