Potatisgratäng med Kelda ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Man lägtar ju efter en potatsgratäng även på sommaren. Detta recept fungerar även med "färskpotatis".

Ingredienser

  • 1 kg Potatis, (skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta, (hackad) eller villökspulver
  • ½ tsk Salt
  • 1 st förpacknining Kelda Ostsås, (2½ dl)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnenpå 200 grader
    2. Skala och skiva potatisen, spola den under kallt vatten, låt den rinna av. Smörj en form lägg i potatisen. Hacka eller pressa vitlöken över och salta,
    3. Slå på ostsåsen ( den kan blandas ut lite med ett par droppar mjölk eller grädde om man tycker att det ser lite ut). Sätt in formen i mitten av ugnen.
    4. Brukar vara färdig efter 40-45 minuter (prova med sticka)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben