Potatisgratäng med parmesan

Serverar: 4 portioner

Med parmesan blir det godare!

Ingredienser

  • 8 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl färskriven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva den råa potatisen tunt. Lägg den i kokande vatten med lite salt i. Låt koka i 5 minuter.
    2. Blanda grädde, créme fraiche, parmesanost, pressad vitlök, malen svartpeppar och lite salt.
    3. Smörj en ugnsfast form. Lägg lite av gräddblandningen i botten och varva sedan potatisen med den skivade löken och häll på resten av gräddblandningen. Grädda i ugnen i ca. 30 minuter i 225 grader. Känn efter med en sticka så potatisen är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben