Potatisgratäng med salami och persika

Serverar: 4 portioner

Smart allt-i-ett gratäng med spännande smakbrytning

Ingredienser

  • 1 kg skalad och skivad potatis
  • Smör till formen
  • 2 gula skalade skivade lökar
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk konserverade persikor
  • 2 dl riven ost
  • 150 g salami
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Varva potatis och lök i en stor ugnssäker smord form. Om du använder en mindre form funkar det också, men då får man räkna med att gratängen måste vara inne längre tid för att bli klar, och för att det då inte ska bli bränd kan man eventuellt få sänka temperaturen.
    2. Blanda grädde, mjölk, oregano, salt och peppar i en skål och häll över potatisen och löken.
    3. Grädda i cirka 30-40 minuter. Skär under tiden persikorna i skivor och strimla salamin.
    4. Varva salami, persika och ost ovanpå gratängen och gratinera den ytterligare 15-25 minuter. Känn efter så att potatisen i mitten är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben