Potatisgratäng med tacofärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Kanske en variation till den klassiska fredagstacon? Perfekt att göra på rester om man har tacofärs över. Glöm inte salladen till. Och salsa förstås.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 3 dl grädde, valfri fetthalt
  • Salt
  • Peppar
  • 400-500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, vitlök och chili (den mängd du vill ha) och fräs lätt i en panna (jag använder inget fett) tillsätt färsen och bryn tills det blir smuligt. I med tacokryddan och 1 dl vatten och låt koka ihop.
    2. Skala potatis och skiva tunt.
    3. Lägg färsen i en ugnsform. Den skivade potatisen ovanpå (eller hälften potatis under, tacofärs och hälften potatis över). Salta och peppra på potatisskivorna. Slå på grädden och in i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter. Servera med sallad och gärna en klick salsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben