Kanske en variation till den klassiska fredagstacon?
Perfekt att göra på rester om man har tacofärs över. Glöm inte salladen till. Och salsa förstås.
Ingredienser
10-12 potatisar
3 dl grädde, valfri fetthalt
Salt
Peppar
400-500 g nötfärs
1 gul lök
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Instruktioner
Hacka lök, vitlök och chili (den mängd du vill ha) och fräs lätt i en panna (jag använder inget fett) tillsätt färsen och bryn tills det blir smuligt. I med tacokryddan och 1 dl vatten och låt koka ihop.
Skala potatis och skiva tunt.
Lägg färsen i en ugnsform. Den skivade potatisen ovanpå (eller hälften potatis under, tacofärs och hälften potatis över).
Salta och peppra på potatisskivorna. Slå på grädden och in i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter.
Servera med sallad och gärna en klick salsa.