Potatisgryta med indisk doft

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Mättande lunchrätt, styrkan på smaken beror på vilken indisk sås du väljer.

Ingredienser

  • 1 kilo potatis
  • 2 paprikor, valfri färg, gärna två olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 100 g sockerärtor
  • 1 burk indisk sås, 350 g, t.ex. korma
  • 1 påse babyspenat, 80 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 50 g salta cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. Fräs potatisen i olja i en stor stekpanna ca 15 minuter. Rör om då och då.
    2. Kärna ur paprikorna, dela dem i strimlor. Låt dem fräsa med potatisen en stund. Häll över såsen, tillsätt sockerärtor.
    3. Sjud under lock ca 5 minuter. Vänd ner spenaten och smaka av med salt. Strö över paprikapulver och cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben