Potatisgulasch med korv

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Härlig höstgryta i allt-i-ett stuk. Enkel, värmande, mättande och god.

Ingredienser

  • 8 normalstora potatisar
  • 2 msk olja
  • 2 tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 strimlade paprikor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönskasbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kummin
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 2 tsk mejram
  • 400 g falukorv
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och tärna potatisen, strimla paprikan och skiva löken. Fräs lätt i olja. Klyfta tomaterna och blanda ner. Häll på buljongen (tärning + vatten), salta och krydda. Koka gulaschen på svag värme tills potatisen är mjuk (men inte mosig), 20-25 min. Tärna falukorven och blanda ner den och låt den bli varm. Strö över persilja. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben