Potatiskaka med ost (Käserösti)

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

I Schweiz bjuder man nästan alltid rätten tillsammans med tomatsallad, men inget hindrar att du kompletterar med kött istället.

Ingredienser

  • 8-10 medelstora potatisar, ca 750 g
  • 1 finhackad gul lök
  • ½ tsk salt
  • ½ dl riven ost
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Skala och riv potatisen Blanda den med löken och salta. Stek blandningen i matfett i en stekpanna på svag värme i ca 10 minuter. Blanda i osten, rör om och platta till kakan. Stek ytterligare 5 minuter. Vänd kakan (med ett lock eller en tallrik) och stek färdigt i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben