Potatislimpa

Serverar: 2 portioner

Anis är en krydda med skarp, sötaktig smak som passar utmärkt i bröd.

Ingredienser

  • 3-4 kokta potatisar
  • 1 dl vetekross
  • 50 g margarin
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1-2 tsk anis
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet på svag värme och låt det svalna. Mosa potatisarna och lägg dem i en degbunke tillsammans med vetekrosset och det smälta margarinet. Värm vattnet och mjölken till 37 grader och smula ner jästen och rör ut den. Häll blandningen i degbunken. Tillsätt stött anis och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma till 2 avlånga bröd och lägg dem på bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Skåra bröden med en vass kniv. Pensla med lätt vispad äggvita och strö över lite vetekross. Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller till bröden fått lagom färg och känns genomgräddade.
    2. Det blir 2 st limpor.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben