Potatislimpa

Har ej bakat dom själv ännu.

Ingredienser

  • 1 liter potatispaltspad 37 grader
  • 75 gram margarin smält
  • 2 pkt jäst
  • 1 pkt farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 kg rågsikt
  • 1 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite paltspad. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
    2. Baka ut på en gång 6 limpor som får jäsa 2 timmar på plåt.
    3. Grädda 30 minuter i 175 graders ugn.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    2
    3

    Kommentarer (1)

    lillawe 8 januari 2011

    Hejsan! Har idag, gjort mitt eget Paltrecept och sedan på spadet bakade jag, ditt recept som du tydligen inte hade testat, när du la in det. Men jag kan bekräfta att det blev fantastiskt stora och porösa limpor av den gamla smaken!! Prova!! Ta två plåtar med tre "limpämnen" på varje, det behövs! Pennslade sedan med smör och mjölk. Underbart gott!!! // lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben