Potatislimpa

Serverar: 2 portioner

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 dl olja
  • 5 dl filmjölk
  • 200 g kokt kall riven potatis
  • 1 ½ tsk salt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • Ca 10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
    3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben