Potatislimpa

Serverar: 2 portioner

God limpa med lite söt smak av honung. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 150 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl Risenta quinoaflingor
  • 10-12 dl Risenta bovetemjöl
  • Solroskärnor till formen och garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
    3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
    4. Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor . Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.
    5. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben