God limpa med lite söt smak av honung. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.
Ingredienser
6 dl vatten
150 g jäst
3 msk matolja
3 msk kummin
1 tsk salt
1½ msk honung eller socker
10 fint rårivna potatisar
2 dl Risenta quinoaflingor
10-12 dl Risenta bovetemjöl
Solroskärnor till formen och garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
- Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.
Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor .
Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.
- Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.
Liknande recept
Kommentarer (0)