Potatismos av nypotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mos med "klumpar" men ååhhh så gott.

Ingredienser

  • 1 kg nypotatis
  • 50-100g smör
  • 3-4 dl 3% mjölk
  • 1 kruka persilja eller 1 kruka dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba nypotatisen rena från jord men det ska finnas skal kvar. Koka i välsaltat vatten tills de nästan är färdiga. Hacka persiljan eller dillen lagom grovt medan potatisen kokar.
    2. Värm mjölken till knapp kokpunkt. Häll av vattnet från potatisen och stöt med potatisstöt så potatisen går sönder. Häll i en del av den varma mjölken och så mycket smör du vill ha. Rör försiktigt med stöten, smaka av med salt, peppar och persilja/dill och eventuellt mer mjölk eller smör.
    3. Moset med persilja serveras till kött, med dill till fisk. Observara att du inte ska använda visp av något slag för då går potatisen sönder för mycket.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben