Potatismos i filodegskorgar

Serverar: 4-6 portioner

Ser festligt ut att servera potatismoset i dessa små filodegskorgar!

Ingredienser

  • Potatismos
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlök
  • Äggulor
  • Västerbottenost
  • Filodeg
  • Olja
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Lägg 3 filodegsark ovanpå varandra, skär det i 6 rutor. Gör likadant med 3 ark till. Pensla dom lätt med olja. Lägg degrutorna 3 och 3 i en muffinsformsbleck penslat med olja. (12 st) Sätt in i ugn ca 5 min i 200 grader, akta så dom inte bränns. Lyft ur dom ur formen, dom är nu stela små korgar. Krydda moset med kryddorna och vitlök. Blanda i äggulor i potatismoset och klicka i det i formarna. Strö över riven västerbottenost. Dela körsbärstomater och lägg en eller två halvor i varje korg. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
    2. Gott att servera till kött eller fisk!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben