Serverar: 5 portioner
Tid: 30 minuter
Potatismos kan smaksättas i oändlighet, här är ett gott potatismos som jag ofta använder till t.ex. grillad fisk
Klyfta den hela vitlöken och dela klyftorna på längden, låt skalet vara kvar Sätt på ugnen på 200 grader Lägg vitlöksklyftorna på en aluminiumfolie, häll över olja och gör ett paket av det och baka i ugnen i ca 40 min. Kläm ur vitlöken ur skalet och mosa dem med en gaffel. Skala och koka potatisen Pressa potatisen och blanda i vitlök, creme fraiche och smör. Vispa ihop till ett fluffigt mos och smaksätt med salt & peppar, späd med den varma mjölken till önskad konsistens. Blanda i hackad persilja vid serveringen.
Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...
Tips och knep!
Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Hur gott som helst! Vi hade en hel färsk vitlök. Skar bara av toppen och bakade av i ugnen på plåt, klämde ner i potatisen och mosade runt. Åt med stekt fisk igår, kommer att ätas igen. Måste prova till lammfärsbiffar.