Potatispannkakor

Serverar: 4 portioner

Det här är något jag tycker är riktigt gott, särskilt med den strimlade råkosten till. Det ska vara något krispigt till den här sortens mat.

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 50 g rökt fläsk eller tärnat bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 3 msk smör eller margarin till gräddning
  • Instruktioner

    1. Riv eller mal potatisen grovt. Skala och riv ned löken i potatisen. Tillsätt brynt strimlat fläsk eller tärnat bacon. Blanda ned mjölet. Vispa upp ägget och blanda det i smeten.
    2. Grädda större eller mindre pannkakor i smord, het panna. Bred ut den ganska tjocka smeten så att pannkakorna blir så tunna som möjligt.
    3. Servera dem nygräddade med en sallad på vitkål, rivet äpple och grön paprika. Fläsket behöver inte nödvändigtvis blandas i pannkakorna utan kan serveras till, liksom också bacon eller korv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben