Denna amerikanska frukosträtt blir en fin avslutning på en lätt meny.
Med äggvita i smeten blir pannkakorna luftigare.
Ingredienser
700 g mjölig potatis
3 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl lättmjölk
6 ägg
Salt
1 tsk socker
100 g hallon
2 msk smör
1 msk florsocker
Lönnsirap
Instruktioner
Skala och skölj potatisen. Koka dem i ca 25 minuter. Häll av vattnet, låt dem ånga av lite och mosa dem medan de är varma genom en potatispress.
Blanda mjöl och bakpulver och strö över potatisen. Vispa ihop mjölken med äggen, 1 nypa salt, socker och blanda äggmassan med potatismoset. Rör massan smidig och låt vila i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
Hetta upp lite smör i en stor teflonpanna, lägg i 2 msk smet per pannkaka, bred ut smeten och stek pannkakorna gyllenbruna på svag värme, vänd och stek dem klara. Håll de färdiga pannkakorna varma i ugnen.
Servera pannkakorna garnerade med hallon och florsocker.
Servera lönnsirapen bredvid.