Potatispannkakor med hallon

Serverar: 4 portioner

Denna amerikanska frukosträtt blir en fin avslutning på en lätt meny. Med äggvita i smeten blir pannkakorna luftigare.

Ingredienser

  • 700 g mjölig potatis
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl lättmjölk
  • 6 ägg
  • Salt
  • 1 tsk socker
  • 100 g hallon
  • 2 msk smör
  • 1 msk florsocker
  • Lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj potatisen. Koka dem i ca 25 minuter. Häll av vattnet, låt dem ånga av lite och mosa dem medan de är varma genom en potatispress.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och strö över potatisen. Vispa ihop mjölken med äggen, 1 nypa salt, socker och blanda äggmassan med potatismoset. Rör massan smidig och låt vila i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
    4. Hetta upp lite smör i en stor teflonpanna, lägg i 2 msk smet per pannkaka, bred ut smeten och stek pannkakorna gyllenbruna på svag värme, vänd och stek dem klara. Håll de färdiga pannkakorna varma i ugnen.
    5. Servera pannkakorna garnerade med hallon och florsocker. Servera lönnsirapen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben