Potatispannkaka i ugn

Serverar: 4 portioner

Använd överbliven potatis i denna vardagsrätt!

Ingredienser

  • 4-5 kokta grovrivna potatisar
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs potatis och lök i oljan i en stekpanna på medelstark värme. Vispa mjöl och hälften av mjölken till en slät smet, tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och kryddor. Blanda ner potatis och lök.
    2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över osten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 minuter i 225 grader.
    3. Skär i bitar och servera med lingonsylt och gärna vitkålssallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben