Potatispaté

Serverar: 16 portioner

Gott till det mesta, kött, kyckling, korv...perfekt bufférätt.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk körvel
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala potatisen.
    3. Blanda persilja, vitlök, alla kryddor och osten.
    4. Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form, 1½ liter.
    5. Skiva potatisen tunnt, helst i matberedare. Varva potatisen och ostblandningen i formen.
    6. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är genomkokt, ca 1- 1½ timme ev. längre.
    8. Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färska örtkryddor.
    9. Servera t ex på buffébordet.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    huskavarna 27 december 2011

    mycket god paté, perfekt att laga i förväg. Har serverat den både ljummen o kall. Ska göra den till nyårsfest och då tillsammans med fläskfilé i god sås med smak av fransk senap. Barn brukar också gilla den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben