Potatispaté

Serverar: 8 portioner

Potatispatén passar på buffébordet. Servera den gärna tillsammans med parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver. Kall marinerad fläskfilé eller kycklingfilé passar också utmärkt till

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgräddde
  • 1 dl mjölk
  • Garnera med
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Skala och skiva potatisen. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.
    3. Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen. Ev klä den med bakplåtspapper.
    4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken. Grädda i ca 1½ timme tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
    5. Stjälp upp patén och skiva den. Garnera med färska örter. Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben