Potatispatén passar på buffébordet.
Servera den gärna tillsammans med parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver.
Kall marinerad fläskfilé eller kycklingfilé passar också utmärkt till
Ingredienser
1 kg potatis
1 dl hackad persilja
2 msk färsk oregano
1 vitlöksklyfta
1 ½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven västerbottenost
4 ägg
2 dl vispgräddde
1 dl mjölk
Garnera med
Färska örter
Instruktioner
- Ugn 175°
- Skala och skiva potatisen. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.
- Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen.
Ev klä den med bakplåtspapper.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken.
Grädda i ca 1½ timme tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
- Stjälp upp patén och skiva den.
Garnera med färska örter.
Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)