Potatispaté

Servera den kall på påskbuffén, buffébordet, studentfesten

Ingredienser

  • Ca 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 msk smör
  • Ört- och ostblandning
  • 2 scharlottenlökar, hackade
  • 1 msk färsk dragon eller basilika, finhackad
  • 1 dl dill, finhackad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 ½ dl lagrad prästost, riven
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • Basilika
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°.
    2. Skala och strimla potatisen fint, gärna i matberedare eller med en mandolin.
    3. Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter. Lägg också en bit bakplåtspapper i formens botten så fastnar inte patén.
    4. Blanda samman potatisen med lök, dragon, dill, salt, peppar och ost i en skål.
    5. Vispa samman ägg och grädde och blanda med potatisen. Lägg blandningen i formen och släta till ytan.
    6. Grädda patén i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 15 minuter. Låt patén svalna och förvara den sedan i kylen under folie.
    7. Stjälp upp och skär patén i 1 ½ cm tjocka skivor vid serveringen. Servera den kall på buffébordet dekorerad med basilika och dill.
    8. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    susie_q 20 juni 2010

    jättegod pate.den vart mycket uppskattad och flera ville ha receptet.en klar femma från mig och mina gäster.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben