Kycklingfilé med cidersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En rätt som går att förbereda ända fram till ugnsbakningen. Såsen kan också kokas i förväg och värmas vid serveringsdags. Servera med potatispatén.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer, ca 500 g
  • Vitpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 8 skivor parma- eller serranoskinka
  • Olivolja
  • Smör
  • Sås
  • 2 dl cider
  • 1½ msk Maizena, majsmjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med nymalen vitpeppar. Lägg några färska basilikablad och skivad vitlök på varje filé och linda om med skinkan.
    2. Stek kycklingfilérna i smör och olja tills de har fått fin färg. Lägg på ett ugnssäkert fat. Ställ i kylen. - Hit kan du förbereda.
    3. Sätt ugnen på 120º. Ta kycklingfatet ur kylen så att det inte är iskallt när det sätts in i ugnen.
    4. Baka färdigt i ca 20 minuter använd stektermometer, termometern bör visa 70º då är kycklingen klar.
    5. Skär i ½ cm skivor servera med såsen och potatispatén.
    6. Såsen: Häll cidern i en kastrull och tillsätt Maizena. Koka upp under omrörning. Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärningen, pressa i vitlöksklyftan. Smaka av med senap, salt och peppar

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben