Fylld fläskfilé med portvinssås.
Servera potatispaté eller potatisgratäng till.
Ingredienser
Ca 1 kg fläskfilé
Smör till stekning
1/2-1 tsk salt
Ca 2 krm svartpeppar
Ca 100 g gorgonzolaost
2 purjolökar
Portvinsås
4 dl vatten
2 1/2 msk kalvfond (från flaska)
1 tsk soja
1/2 msk fransk osötad dijonsenap
1 msk brun farin
1/2 dl portvin
1/2 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
Lite vatten
1/2 krm svartpeppar
Köttsky från fläskfilén
Det låter riktigt gott, men hur mycket portvin ska det vara i såsen. Jag är riktigt sugen på att testa receptet till nyår.
Det står ju 1/2 dl? Eller missar jag något?
God fortsättning Lånar receptet för framtida fest Låter gott *Kram*
Ett jättegott recept! Och såsen var fantastisk!! Detta kommer vi att göra många gånger!
Jättegott, fast jag ersatte gorgonzolan med stilton.
Portvins såsen åt till och med 8 åringen med sked!!! Suveränt gott!