Potatisrösti med camembert

Serverar: 4 portioner

Istället för tranbär kan man ta lingon, men tranbär har en mildare smak. Ta helt enkelt lingonsylt om det är bråttom.

Ingredienser

  • 150 g tranbär
  • 1 msk socker
  • 1 dl rött portvin
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl röd vinbärssaft
  • 500 g fast potatis
  • 1 dl olja
  • Salt
  • 2 mogna, små camembertostar (magra, à ca 40 g)
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj tranbären. Lägg dem i en kastrull med socker och portvin, låt koka upp och låt koka en stund. Rör ihop maizena med 2 msk kall vinbärssaft. Häll resten av saften i kastrullen och låt koka upp. Rör ner maizenan, låt koka på svag värme i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
    2. Skala potatisen, skölj och riv den grovt, spola av dem i ett durkslag tills vattnet är klart. Låt potatisen rinna av på hushållspapper.
    3. Sätt ugnen på 80 grader. Hetta upp oljan lite i sänder i en stekpanna. Lägg i potatisstavarna sked för sked, tryck till dem med skeden och stek dem som små rösti. Låt rinna av på hushållspapper, salta lite. Håll dem varma i ugnen tills alla rösti är stekta.
    4. Skär osten i skivor, lägg 1 skiva ost över varje rösti. Placera 1 tsk tranbärskompott överst, garnera gärna med timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben