Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon, fisk eller grillat.
Om du blandar i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig sallad.
Ingredienser
1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 st rödlök, finhackad
3 msk dill, hackad
Dressing
1 msk skånsk grovkornig senap
1½ msk pressad citron
1 msk vatten
0,75 dl kallpressad rapsolja
Salt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.