Potatissallad med sparris

Serverar: 4 portioner

Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon, fisk eller grillat. Om du blandar i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig sallad.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad
  • Dressing
  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • 1½ msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
    3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
    4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben