Potatissallad med sparris och salsa verde

Serverar: 4 portioner

En härligt grön och smakrik variant av potatissallad. Den är himmelsk till grillade lammkotletter och rökt fisk. Använd helst händerna när du blandar salladen, så att potatisen inte går sönder. Laktosfri och glutenfri.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1½ dl plockad bladpersilja
  • ½ kruka salvia
  • ½ kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl créme fraiche, eventuellt laktosfri
  • 1 litet huvud rosésallad
  • 2 strimlade salladslökar
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrapa potatisen väl och koka den nätt och jämnt färdig i lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen de sista 2 minuterna, kyl sedan sparrisen och ställ den åt sidan.
    2. Kör persilja, salvia, dragon, vitlök, kapris, sardeller och senap i mixer. Tillsätt olivolja, lite i taget och fortsätt mixa. Rör ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda såsen med potatisen medan den fortfarande är ljummen, gärna med händerna så att potatisen inte går sönder.
    4. Bryt rosésalladen i bitar och blanda försiktigt ner den tillsammans med salladslök och sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben