Potatissalld med gorgonzola och dill

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod potatissalld

Ingredienser

  • knappt 1 kg små välborstade färskpotatisar
  • 3-4 mska vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • drygt 1 dl majonnäs
  • drygt 1 dl hackad färsk dill
  • drygt 1 dl putsad och hackad salladslök
  • drygt 1 dl finstrimmlad stjälkselleri
  • 1 1/2 dl smulad gorgonzola eller annan blåmögelost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen i saltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 15 minuter. Slå av vattenet och låt potatisen svalna något. Skät den i centimeterstora tärningar, ringla över vinägern och blanda försiktigt. Rör samman dill, salladslök, selleri, gräddfil, majonäs och ost till en dressing. Vänd försiktigt ner potatisen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Kyl salladen några timmar före serveringen. Severera den till skinka, rostbiff, korv av valfir sort eller vad du har i picknickkorgen eller kylskåpet. Blir det något över är salladen minst lika god nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben