Potatissoppa med mangold och fetaost

Serverar: 4 portioner

Servera med strimlad fårost på toppen samt bondbröd.

Ingredienser

  • 300 g mangold
  • 3-4 bakpotatisar, skalade och tärnade
  • 1 purjolök ansad, sköljd och strimlad
  • 2 vitkålsklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm muskotnöt
  • 100 g fårost (16 %), till topping
  • Instruktioner

    1. Rensa mangolden, skölj väl och skär i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs mangold, potatis och lök några minuter. Häll på vattnet och låt sjuda ca 20 min.
    2. Mixa hälften av soppan i en matberedare eller mixer. Blanda med resten av soppan. Rör ner grädde och mjölk. Salta. Krydda med svartpeppar och muskotnöt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben