Prästostgratinerad falukorv med rostade pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Snabbt o enkelt

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 ½ dl riven prästost
  • 4 msk crème fraiche
  • 250 g bladspenat (går bra med fryst)
  • 2 msk smör
  • 50 g pinjenötter
  • 2 tsk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Skär korven i 3 cm tjocka skivor och lägg dem på ett smort ugnsfast fat. Blanda den rivna prästosten med crème fraichen. Fördela ostblandningen på korvskivorna. Ställ fatet i ugnen i ca 10 min. Sätt ugnen på grill och gratinera ytterligare 4-5 minuter tills osten fått fin färg. Fräs den tinade spenaten i 5-6 min på medelstark värme, salta och peppra. Rosta pinjenötterna i en inte alltför het panna med olja tills de blivit gyllenbruna, salta.
    2. Servera den gratinerade falukorven med spenaten, de rostade pinjenötterna och ett gott potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 21 september 2011

    Oj va mumsigt! Pinjenötterna hottade upp rätten! Palsternacksmos med creme fraiche å ädelost va finfint till.

    Anna-Malin 14 december 2011

    Kul att piffa till falukorv och mos på detta vis! Jättegod kombination. Jag använde västerbottenost eftersom jag hade det hemma, blev hur bra som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben