Pressgurka á la LCHF

Jättegod! Pressad gurka går snabbt och lätt att lägga in. Inlagd gurka är gott till husmanskost.

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • Gurklag
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk canderel strö
  • ½ dl vatten
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 3 msk hackad persilja eller dill
  • Instruktioner

    1. Skiva hela gurkan, gärna i en matberedare. Lägg gurkskivorna i en skål och strö över några nypor salt. Lägg i en stor djup tallrik och lägg 3 andra tallrikar över som press i en halvtimme.
    2. Häll av vätskan. Lägg gurkan i en burk, blanda lagen och häll den över. Håller sig veckor i kylen om lagen täcker gurkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jbson 30 januari 2011

    LCHF och strösocker rimmar väl en aning illa eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben