Prickig sconeskaka i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Enkel och god kaka som görs i långpanna. Dubbel sats till stor långpanna.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 75 g smör
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl blåbär, hallon, hackade äpplen eller plommon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 gr. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i blandningen och rör ner bären och gräddfilen. Platta ut degen med mjölad hand till en stor kaka på bakplåtspapper eller smord plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär den ljumma kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben