Primadonnans chokladkaka

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig chokladkaka med mycket smak. Servera gärna med en klick vispad grädde

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret blandat med gräddfilen och blanda försiktigt till en jämn smet. Smörj och mjöla en stor form 1 ¾ liter och slå sedan smeten i formen och grädda i ca 1 timma i 175 graders ugn.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    palms 21 april 2009

    undrar om det ska vara filmjölk eller gräddfil du har skrivit både och. /Palms

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben