Primörlåda med skinka

Serverar: 4 portioner

Så gott i all sin enkelhet, en somrig gratäng!

Ingredienser

  • 2 späda purjolökar
  • 200 g späda morötter
  • 150 g vaxbönor eller haricots verts
  • 12 tunna skivor rökt skinka, 200 g
  • 3 dl Kelda sås, Simply Cheese
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Dela purjolöken i decimeterstora bitar. Skrapa morötterna. Koka grönsakerna knappt mjuka i lättsaltat vatten ca 3 min.
    3. Låt dem rinna av. Gör knippen av grönsakerna. Vira en skinkskiva runt varje knippe. Lägg dem tätt ihop i en smord ugnssäker form.
    4. Häll på såsen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 20 min.
    5. Servera med kokt färskpotatis med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben