Prinsessan Törnrosas jordgubbstårta

En jordgubbstårta med vit choklad som passar lika bra till barnens prinsesskalas som till vuxna.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Fyllning och garnering
  • Ca ½ dl mjölk eller saft
  • 5 dl vispgrädde
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 mosad banan
  • Ca 100 g vit choklad
  • Ca 4 dl jordgubbar
  • (kronblad av rosor)
  • Instruktioner

    1. Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
    2. Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-45 min). Låt svalna.
    3. Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Vispa grädden och blanda i socker. Lägg ungefär en tredjedel av grädden i en skål och blanda ner den mosade bananen. Riv vit choklad som du har låtit stelna i kylskåp. Blanda hälften av den rivna chokladen med grädden och bred fyllningen på den ena delen av tårtbottnen. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.
    4. Täck med vispad grädde och riven vit choclad. Lägg jordgubbar i mitten som en stack och garnera med jordgubbshalvor. Ersätt varannan jordgubbe med ett kronblad av en rosa om du vill.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben