Professorer

Serverar: 50 portioner

Otroligt enkla att göra men nog så goda!

Ingredienser

  • 75 g mandel
  • 1 dl mjöl
  • 150 g mjukt smör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka mandeln ganska fint och blanda med mjölet.
    3. Rör ihop smöret med kakao och socker i en separat bunke.
    4. Vispa äggen lätt med en gaffel i en kopp.
    5. Blanda mandel- och mjölblandningen med äggen och smörblandningen, rör om ordentligt.
    6. Fördela smeten i små pappersformar, fyll i drygt halva formen.
    7. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min. Låt kakorna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pinotage
    År 1925 korsade professor Abraham Perold från Stellenbosch-universi...

    Galna kor
    Ett fall av galna kosjukan har nu rapporterats från Österrike. Test...

    Professor i Gastronomi
    Grattis till Sveriges Kökschefers Förenings styrelseledamot och kockla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben