Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på ruccolabädd.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Fantastiskt gott recept från Linas matkasse.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk rosmarin
  • 70 g prosciutto skinka
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 2 palsternackor
  • 350 g kamutvete
  • 70 g rucola
  • 4 msk matolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med rosmarin. (då jag själv inte är så förtjust i rosmarin brukar jag använda dragon istället) Linda prosciuttoskivor runt varje kycklingfilé och lägg dom i en ugnssäker form. Skala vitlöken och lägg klyftorna hela runt kycklingen. Rör ihop matolja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll dressingen över kycklingen. Klyfta rödlök, skär zuccini i cm tjocka skivor. Skala och skär palsternackorna i långa klyftor. Lägg allt runt kycklingen. Tillaga i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Koka kamuvete Servera kycklingen och de ugnsstekta grönsakerna på en bädd av rucola och kamuvete. Ringla över den varma balsamicoskyn.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben