Prostens kanelkaka

Serverar: 12 portioner

God och lätt att göra

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 gr smör
  • 1 dl vatten
  • flisad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175, smöra och bröa en rund kakform. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner mjölblandningen. Koka upp vattnet och smöret och slå det kokande ner i smeten och rör till en jämn smet. Slå smeten i formen genast. Strö över lite mandelflis och grädda kakan strax under mitten i ca 40 minter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Vänd upp kakan när den svalnat en stund i formen.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (1)

    publikhav 17 november 2009

    Den blev super saftig och perfekt!!! Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben