Puffar med tonfisksallad

Serverar: 16 portioner

Den ljuvligt krämiga tonfisksalladen blir elegant i spröda sesampuffar, en härlig och god aptitretare.

Ingredienser

  • 1 ark fryst smördeg, ca 24x24 cm
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk inlagd gurka, finhackad
  • 1 msk slätbladig persilja, hackad
  • 2 dl tonfisk i vatten på burk, avrunnen
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tina smördegen tio minuter, smördegen ska inte bli alltför mjuk då blir den svår att skära. Dela smördegen i fyra remsor som är 6 cm breda. Dela varje remsa i fyra lika stora bitar så att det totalt blir 16 fyrkanter.
    2. Lägg smördegsbitarna på plåten och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön och grädda i ugnen 12-15 minuter tills de har höjt sig och är gyllene. Dela puffarna med en kniv för att få en över- och en underdel. Lägg över på ett galler och låt svalna.
    3. Blanda majonnäs, gurka, persilja, tonfisk och citronsaft i en skål. Smaka av med vitpeppar. Portionera upp tonfisksalladen på underdelarna av puffarna och lägg på överdelarna som lock. Lägg upp på ett fat och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben