Pulled chicken med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Saftig och smakrik kyckling med söt mangosalsa blir en riktig festmåltid! Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 msk socker
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar eller chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Mangosalsa
  • 2 grillade paprikor (på burk)
  • 225 g fryst tinad mango
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½ kruka koriander, hackad
  • ½ lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Servering
  • 1 paket tortillabröd, mini
  • Eventuellt 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen i 1½ timme, köttet ska lossna från benen. För krispigare yta, sätt på grillen i ugnen och ta bort locket de sista 5 minuterna.
    3. Mangosalsa: Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
    4. Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa eventuellt med gräddfil.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben