Pulled Pork är ett fantastiskt långkok som många förknippar med regniga höstkvällar och kyliga vinterdagar. Nu är det dags att tänka om! Förbered köttet som vanligt i ugnen (punkt 1 nedan). Lägg det sedan på grillen när gästerna kommer (punkt 4) och vips har du sommarens härligaste grillmiddag fixad!
Ingredienser
½ kg Scan Rapsgris karré/urbenat lägg
2 msk BBQ‐dry rub (torr BBQ-krydda)
½ dl hoisinsås
½ dl sötsur sås (se recept nedan)
Salt
Sötsur sås
1 dl passerad tomat
1 dl vatten
1 dl vinäger
½ msk honung
½ msk smör
1 tsk salt
Svartpeppar
Inlagd rödlök
1 rödlök, tunt klyftad
½ dl ättika
½ dl socker
1 dl vatten
Instruktioner
- 1. Pulled pork:
Gnugga in kryddmixen i karrén. Låt ligga i rumstemperatur i 1 timme. Lägg karrén/lägg i en gryta och sätt på locket, sätt in i ugn på 100° i 7‐8 timmar. Ta ut och låt svalna lite. Repa karrén trådig med gafflar eller med händerna. Blanda med hoisinsås, sötsur sås och salt. Låt gärna vila över natten.
- 2. Sötsur sås:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, sjud i 15‐20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- 3. Inlagd rödlök:
Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i löken. Marinera i minst 1 timme.
- 4. Servering:
Lägg ut köttet på plåt och rosta i ugn på 225° i 10‐15 min, rör om då och då. För att få riktig sommarkänsla kan du välja att värma allt på direkt värme på grillen istället för i ugnen. Blanda eventuellt i mer hoisinsås och sötsur sås efter tycke och smak. Servera med grönsaker och inlagd rödlök, gärna i bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)