Pulled Pork- på grillen!

Serverar: 4 portioner

Tid: 8 timmar 15 minuter

Pulled Pork är ett fantastiskt långkok som många förknippar med regniga höstkvällar och kyliga vinterdagar. Nu är det dags att tänka om! Förbered köttet som vanligt i ugnen (punkt 1 nedan). Lägg det sedan på grillen när gästerna kommer (punkt 4) och vips har du sommarens härligaste grillmiddag fixad!

Ingredienser

  • ½ kg Scan Rapsgris karré/urbenat lägg
  • 2 msk BBQ‐dry rub (torr BBQ-krydda)
  • ½ dl hoisinsås
  • ½ dl sötsur sås (se recept nedan)
  • Salt
  • Sötsur sås
  • 1 dl passerad tomat
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vinäger
  • ½ msk honung
  • ½ msk smör
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Inlagd rödlök
  • 1 rödlök, tunt klyftad
  • ½ dl ättika
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. 1. Pulled pork: Gnugga in kryddmixen i karrén. Låt ligga i rumstemperatur i 1 timme. Lägg karrén/lägg i en gryta och sätt på locket, sätt in i ugn på 100° i 7‐8 timmar. Ta ut och låt svalna lite. Repa karrén trådig med gafflar eller med händerna. Blanda med hoisinsås, sötsur sås och salt. Låt gärna vila över natten.
    2. 2. Sötsur sås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, sjud i 15‐20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
    3. 3. Inlagd rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i löken. Marinera i minst 1 timme.
    4. 4. Servering: Lägg ut köttet på plåt och rosta i ugn på 225° i 10‐15 min, rör om då och då. För att få riktig sommarkänsla kan du välja att värma allt på direkt värme på grillen istället för i ugnen. Blanda eventuellt i mer hoisinsås och sötsur sås efter tycke och smak. Servera med grönsaker och inlagd rödlök, gärna i bröd.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben