Pulled vegokött med ugnsrostad potatis och tzatziki

Serverar: 4 portioner

Sätt in lite vegetariskt i din matlagning och laga den populära pulled pork, fast här med vegokött. Läckert och supergott! Oumph! är ett nytt vegokött som kommer färdigmarinerat. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 300 g vegokött, t.ex. pulled Oumph!, tzay, marinerad tofu eller annan favorit
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Tzatziki
  • ½ gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
  • 1 tsk olja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Gott till
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär potatisen i klyftor och sprid ut på en plåt. Ringla över olja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen i 20 minuter tills de har fått färg.
    3. Tzatziki: Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Krama ur vattnet ur gurkan med hjälp av händerna. Blanda gurka, rivna vitlöksklyftor, yoghurt, olja, örtsalt och svartpeppar i en skål.
    4. Servera vegoköttet med ugnsrostad potatis och tzatziki och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben