Pulled vegokött med ugnsrostad potatis och tzatziki
Serverar: 4 portioner
Sätt in lite vegetariskt i din matlagning och laga den populära pulled pork, fast här med vegokött. Läckert och supergott!
Oumph! är ett nytt vegokött som kommer färdigmarinerat. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ingredienser
900 g potatis
300 g vegokött, t.ex. pulled Oumph!, tzay, marinerad tofu eller annan favorit
Flingsalt
Svartpeppar
Rapsolja
Tzatziki
½ gurka
2 vitlöksklyftor
5 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
1 tsk olja
Örtsalt
Svartpeppar
Gott till
Grönsallad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisen i klyftor och sprid ut på en plåt. Ringla över olja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen i 20 minuter tills de har fått färg.
Tzatziki:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Krama ur vattnet ur gurkan med hjälp av händerna. Blanda gurka, rivna vitlöksklyftor, yoghurt, olja, örtsalt och svartpeppar i en skål.
Servera vegoköttet med ugnsrostad potatis och tzatziki och gärna en grönsallad.