Pumpa-och linssoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

God och mättande höstsoppa. Blir inte sämre av att den är lätt att laga. Jag har använt den gröna matpumpan.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g pumpakött
  • smör
  • curry
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl morotsjuice
  • 2 dl röda linser
  • 5 tsk saft av citron
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök, skala och skär pumpan i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, och pumpakött i smör utan att det tar färg. Tillsätt curry och späd med buljong och morotsjuice. Låt koka i ca 15 minuter.
    2. Tillsätt linserna och koka ytterligare ca 15 minuter. Mixa soppan slät (jag använder vanlig elvisp). Smaksätt med citron , salt och peppar.
    3. Njut!

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben