Pumpa-whoopies med vaniljkräm

Serverar: 10 portioner

Skojiga och läckra små kakor med vaniljkräm emellan och med pumpa i smeten.

Ingredienser

  • 500 g pumpa, t ex butternut
  • 75 g svenskt smör från Arla, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ citron, rivet skal
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Vaniljkräm
  • 1½ dl cream cheese
  • ¾ dl florsocker
  • 1½ msk Arla köket vispgrädde
  • 1½ msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar. Koka dem mjuka i vatten.
    2. Häll av vattnet i en sil. Tryck lätt på bitarna så att allt vatten rinner av.
    3. Mixa till en slät puré.
    4. Sätt ugnen på 175°.
    5. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och vispa tills smeten är luftig. Rör ner pumpapuré och citronskal.
    6. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    7. Klicka ut matskedsstora högar ganska glest på plåtar med bakplåtspapper.
    8. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
    9. Låt kakorna svalna.
    10. Vispa samman ingredienserna till krämen. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Gör ev. ögon av vaniljkräm och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben