Pumpasoppa med chevre

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lika gott att servera med fetaost.

Ingredienser

  • 500 g butternutpumpa
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk malen muskot
  • ½ pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g chevreost
  • Instruktioner

    1. Dela och kärna ur pumpan. Hacka och fräs lök och vitlök i oljan, tillsätt pumpaköttet, vatten och kokosmjölk. Krydda enligt anvisningar. Kika till att pumpaköttet är mjukt, mixa till en slät soppa.
    2. Skiva chevre och gratinera i ugn till de får färg.
    3. Servera soppan i tallrikar med chevren som garnityr.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben