Punsch och smörbullar

Serverar: 40-48 portioner

Punsch, socker och smör är supergott i bullar! Fyllningen blir godast med smör. Bullarna går utmärkt att frysa utan florsocker.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 6 dl mjölk
  • 300 g margarin eller smör
  • 1 dl strösocker
  • 16-18 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk punsch
  • 1 ägg till pensling
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, margarin eller smör i bitar, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Blanda under tiden smör, socker och punsch till en smidig röra. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 40-48 bitar. Forma varje bit till en boll och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Gör en fördjupning i varje med ett finger och lägg i en klick av fyllningen. Nyp ihop degen så att fyllningen stannar kvar. Jäs bullarna i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 min. Sikta över florsocker när bullarna svalnat.
    2. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben